Meer informatie Sava

Het historisch pand ‘De Kat’ bestond reeds in 15e eeuw, werd in 1661 heropgebouwd en vanaf dan gebruikt door apothekers en geneesheren. De ‘cartouchen’ en afbeeldingen op de geklasseerde voorgevel zijn stille getuigen van deze ‘medische’ periode. Het pand bleef ook daarna zijn diensten bewijzen aan de bevolking maar vanaf de 19e eeuw als herberg, restaurant of horecazaak.

SAVA zet deze traditie graag verder en wil een sfeervolle ontmoetingsplaats zijn voor iedereen die hier met goede bedoelingen binnenstapt. Hierbij zal een drankje en een hapje nooit ontbreken. En als het kan doen we dat bij voorkeur met producten uit eigen streek, van familiale producenten en zijn we zeker verkocht voor fair en duurzaam.

Sava is een café, waar je ook een hapje kan eten. Een tafel reserveren kan, maar enkel op de eerste verdieping, nooit beneden of op het terras. Zo is er steeds plaats voor de toevallige voorbijganger.

Voel je je hier thuis zoals de kat? Geniet dan met volle teugen. Wij staan alvast open voor elke suggestie die bijdraagt tot het welslagen van SAVA

Bezoek de website

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x