Meer informatie Lego Event

LEGO komt van het Deense leg godt, letterlijk: speel goed.

De makers kregen pas jaren later door dat het Latijnse woord veel toepasselijker was: in elkaar zetten. Want precies rond dat laatste draait het tijdens Lego event.

De teams moeten vier bouwproeven met legoblokjes tot een goed einde brengen. De juiste constructie in elkaar knutselen, binnen de opgelegde tijd en ... beter dan de concurrentie. En dat volgens het vijfenzeventig jaar oude lego-motto: only the best is good enough.

We verdelen uw medewerkers in teams van maximaal acht mensen. Die teams strijden bij elke opdracht tegen elkaar.
De wedstrijden beginnen altijd met een korte briefing:
wat moeten we bouwen, welke voorwaarden zijn er, wat mag en wat mag niet?

De volgende twintig minuten is het bouwen geblazen. Snel én correct. We lassen bovendien een extra moeilijkheid in: elk team krijgt maar één bouwplatform voor de vier opdrachten.
Vooruit denken is dus van levensbelang.

De 4 opdrachten vormen telkens 1 geheel. Dit kan een totempaal zijn, een boot, een skipop of we maken graag iets op maat voor uw bedrijf. 

PROGRAMMA

1. Mindgames – basis (voeten)

Het team krijgt een mini toren. Slagen zij erin de verborgen legocode te ontcijferen binnen de 30 minuten?

U krijgt pen en papier om de code te ontcijferen. Nadien is het de bedoeling om zo hoog mogelijk na te bouwen. Deze mindgames worden meestal gebruikt om bijvoorbeeld benen te bouwen.

2. Rebuild – midden (benen)

De blokjes liggen in een kamer, de maquette staat in een andere. Het enige communicatiemiddel tussen de teams en hun leiders: walkietalkies. Slagen ze erin het model precies te kopiëren? Deze communicatieproef is zeker niet gemakkelijk.

3. Logo

Een legoconstructie met jullie bedrijfslogo mag zeker niet ontbreken. Daarom bouwen we op de vleugels van de Totem of op de zeilen van het schip de initialen of het logo van jullie bedrijf na.

4. Instructions – creativiteit – hoofd (hoogste gedeelte)

Geen voorbeeld, geen model. Alleen mondelinge instructies en aanwijzingen. En toch moet de toren helemaal juist zijn. Communicatie en overleg zijn ontzettend belangrijk.

Mini Lego (optionele extra proef)

Deze communicatieproef verloopt in verschillende stappen. Eerst moet men individueel nadenken over het thema van de dag. Aan de hand van 4 tekeningen zal men een synthesetekening moeten maken. Vervolgens zal het team het thema moeten uitbeelden (en vertellen) met mini lego. U zal verbaast staan hoeveel details en inhoud men hierin verwerkt krijgt !! 

Klik hier voor de foto's

 

Meer informatie Lego Event

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x