Meer informatie Eye Path

Het interactief stadsspel

Eye-path is een interactief stadsspel dat gespeeld wordt in een stad naar keuze en waarbij je gebruikmaakt van iPads.

Verschillende teams nemen het tegen elkaar op in een spannende ontdekkingstocht boordevol vragen en uitdagingen. Correct uitgevoerde opdrachten en juist beantwoorde vragen leveren punten op. Het team met de hoogste score wint.

Meedoen is hier belangrijker dan winnen omdat het spel draait rond het ontdekken van een stad en haar geheimen en anekdotes.

Interactiviteit speelt een grote rol in dit spel. Je kunt immers live chatten met andere teams en de spelleider, strategie├źn uitwisselen, foto’s doorsturen, noem maar op.

De deelnemers gaan op zoek naar zogenaamde waypoints die aangeduid zijn op de interactieve map, die trouwens ook in satellietview beschikbaar is. De ingebouwde GPS brengt de spelers vlotjes naar de gekozen waypoints. Eenmaal ter plaatse verschijnt automatisch de vraag of opdracht op het scherm. Een blauw puntje geeft op de kaart aan waar jouw team zichexactbevindt. Deteamsmoetenzichnaardeactievewaypoints reppen, de opdracht uitvoeren en zoveel mogelijk punten scoren. 

Samenwerken of tegenwerken

Spelers kunnen de real-time positie van andere teams opvragen, evenals hun score.

Gewapend met die informatie kun je beslissen om een ander team tegen te werken of ermee samen te werken. Dat kan makkelijk via de chatfunctie waarmee teams onderling antwoorden en andere nuttige informatie kunnen uitwisselen. Of een ander team op het verkeerde been zetten natuurlijk ...

Groene waypoints

Achter de groene waypoints met een vraagteken zitten allerlei vragen en opdrachten. Wanneer een team in de buurt komt van zo’n waypoint, verschijnt automatisch een tekstvenster met de betreffende vraag of opdracht.

Gele waypoints

De gele waypoints staan voor bezienswaardigheden in de stad. Wanneer men in de buurt komt van zo’n punt verschijnt er automatisch relevante informatie op de iPad. Die informatie kan gewoon tekst zijn maar ook een filmpje of een geluidsfragment. Het is belangrijk om goed naar deze informatie te luisteren want ze kan van pas komen bij volgende vragen ...

Rode waypoints

De rode waypoints verwijzen naar een QR-code waarnaar de teams op zoek moeten gaan op een bepaalde plaats. Er kan eventueel gekozen worden om een acteur te laten opdraven - in passende tenue - die over de sleutel beschikt tot de juiste QR-code.

Extra

Het eye-path game bevat nog een pak extra mogelijkheden. De spelleider kan opdrachten of boodschappen sturen naar alle teams. Die boodschappen verschijnen dan in de vorm van waarschuwingen op het scherm van de iPad. De leider kan de team ook vragen om te verzamelen op een bepaalde plaats, om een opdracht uit te voeren of gewoon even te pauzeren. 

Klik hier voor de foto's

Meer informatie Eye Path

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x