Meer informatie Beat the box

Het begint allemaal met een mysterieuze videoboodschap. Een mysterieuze stem daagt de deelnemers uit voor een uitdaging. De teams moeten een code kraken, maar hebben hiervoor slechts een beperkte tijd. Het team kan winnen door deze code in een elektronisch cijferslot te voeren voordat de tijd is verstreken. Slagen ze in hun opzet, dan stopt de countdown.

De enige bruikbare hulpmiddelen van het team is een box van aluminium die vergrendeld is. De box open krijgen is dus de eerste stap. In de box vindt het team allerlei cases met puzzels en codes die ontrafeld moeten worden.

Eenmaal gelukt, vindt het team letters in de laatste case. Met deze letters moet een slogan, woord of code worden gevormd. Slaagt het team hierin, dan is de overwinning binnen handbereik!

Learning Outcomes: Een van de meest belangrijke zaken tijdens het spel is dat de deelnemers elkaars kwaliteiten gebruiken, deze te combineren en samen tot een creatieve oplossing komen. Wat Beat the box nog interessanter maakt, is dat alle teams uiteindelijk moeten samenwerken.

Timing
 
00:00-00:10 introductie

De gastheer introduceert het spel en vraagt dat de deelnemers geen geweld gebruiken of schrijven op het materiaal. De intrigerende video introductie betrekt onmiddellijk alle deelnemers bij het spel!

00:10-00:15 openingteambox

De teams luisteren en nemen de informatie op uit de video. De teams bespreken deze kostbare info en zullen tot een conclusie moeten komen over de betekenis. Die betekenis kan het hangslot ontgrendelen en hen toegang verschaffen tot de zilvere box.

00:15 - 00:30 opening case nr. 1

In de box vinden de teams 4 cases die met een hangslot, genummerd van 1 tot 4, zijn afgesloten. Boven in de doos vinden de teams aanwijzingen om het eerste slot te kunnen openen. 

00:30 - 01:00 opening case 2

De teams moeten 3 mysteries oplossen, elk uniek op zijn manier. Met de oplossing komen ze te weten welke symbolen nodig zijn op case 2 te openen. Ze beseffen al snel dat ze moeten samenwerken met andere teams om de tweede case open te krijgen.

01:00-01:30 opening cases 3 & 4

Binnen in case 2 ontdekken ze verdere mysteries en gadgets die hen naar samenwerking met andere teams zullen leiden om case 3 succesvol te openen. Ze moeten hun bevindingen delen met oog op het breken van de code van case 4.

01:30-02:00 De count down stoppen

Eens case 4 geopend is, vinden de teams stukjes van een QR-code en een reeks letters. Ook vindt een team een QR scanner in hun box. Wanneer de QR code gescand wordt, verschijnt er meer informatie over de volgorde waarin de letters staan. Dit is de ultieme code om het aftellen van de klok te stoppen! 

Klik hier voor de foto's

Klik hier voor de video

 

Meer informatie Beat the box

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x